Boek een vlucht naar: Aberdeen

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Aberdeen – De bloem van Schotland

Als derde grootste stad in Schotland draagt Aberdeen met trots deze titel. In de stad bevinden zich namelijk overal prachtige parken en bloemenperken, en de stad heeft daardoor meerdere malen de prijs 'Britain in Bloom' gewonnen. De spectaculaire architectuur en adembenemende musea kenmerken de stad. De overvloed aan kunst en cultuur, fascinerende geschiedenis en bruisende uitgaansgelegenheden zorgen ervoor dat u Aberdeen keer op keer blijft bezoeken. Icelandair’s zusteronderneming, Air Iceland, verzorgt deze korte vluchten met het Q400 Bombardier vliegtuig.

Aberdeen, “De stad van graniet”

Aberdeen wordt ook wel “De stad van graniet” genoemd, omdat de schitterende granieten gebouwen schitteren in de zon na een regenbui.

Bezoek de beroemde "Granite Mile" in Aberdeen, Union Street, hier vindt u meer dan 800 winkels, restaurants en cafés. Hier kunt u zich tijdens het ontdekken van de stad ontspannen in een van de prachtige, bloemrijke tuinen. Geniet van alles wat Aberdeen te bieden heeft van winkelen tot het proeven van lokale lekkernijen en drank. Breng na het ontdekken van de stad zeker een bezoekje aan Aberdeen's bekende gouden kust.

Kastelen, historische gebouwen en een fascinerend landschap

Koningin Victoria verloor haar hart aan deze streek, en dat is niet gek natuurlijk. Bezoek nationale monumenten zoals Duff House, hier kan men een adembenemende verzameling aanschouwen van kunst en meubels; Leith Hall en het omliggende perceel; de pracht van landgoed Haddon; Kinnaird kasteel/vuurtoren, nu in het museum van Schotse vuurtorens; en natuurlijk de prachtige natuur en dorpjes in Royal Deeside en Cairngorms national park, net buiten Aberdeen. Ter afsluiting van uw bezoek aan alle bezienswaardigheden, raden wij het Castle Trail aan. Deze route combineert 17 van Aberdeenshire's meest iconische kastelen: een genot voor elke geschiedenisliefhebber.

Bezoek de whisky-distilleerderijen, proef hun heerlijke producten en proost met de vriendelijke lokale bevolking, terwijl u de Bloem van Schotland bezoekt en beleeft.

Bereid je reis voor

  • Vier vluchten per week, het hele jaar door.
  • De vluchten worden verzorgd door Air Iceland met een Q400 Bombardier vliegtuig, die kleiner zijn dan Boeing jets en geen entertainmentsysteem of Wi-Fi aan boord hebben. Ipads mini zijn beschikbaar tijdens de vlucht.
  • Aberdeen Airport in Dyce ligt op ongeveer 10 mijl afstand van het centrum van Aberdeen.
  • De pendeldiensten van de luchthaven vertrekken regelmatig vanuit Aberdeen Airport en brengen u binnen ongeveer 35 minuten naar het centrum van Aberdeen. Een ticket kost £ 2.70. Als u met een taxi wilt reizen, duurt de rit ongeveer 25 minuten en bedragen de kosten £ 15.
  • Voor veel musea en tentoonstellingen, zoals het Maritime Museum en Aberdeen’s Art Gallery, is de toegang gratis.
  • Het Royal Deeside natuurreservaat is de thuisbasis van de Braemar Highland games en is tevens het vakantieresort van de koninklijke familie en staat alom bekend voor haar pracht.
  • Het vervoer kan altijd eenvoudig worden geregeld, of u nu naar het Royal Deeside gebied in het westen, Kasteel Dunnottar in het zuiden, de gouden kusten in het noorden, of naar de whisky-provincie in het noordwesten reist.