Boek een vlucht naar: Anchorage

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Meer dan 40% van alle mensen in Alaska wonen in Anchorage zelf of in de directe omgeving. Het is Alaska´s grootste stad met een inwonersaantal van ongeveer 300.000 mensen.

Anchorage, een dynamische stad met een fascinerend verleden

Anchorage is de grootste stad van Alaska en heeft een inwoneraantal van rond de 300.000 mensen en is in feite de toegangspoort tot een staat vol met avontuur. Anchorage en het omliggende gebied huisvest meer dan 40% van alle Alaskanen. Anchorage, gesticht in 1914 als kamp voor de spoorwegarbeiders, is uitgegroeid, tot een belangrijke haven en spil voor vrachtvervoer. Het kloppende hart van Alaska!

Op Goede Vrijdag 1964 werd de stad getroffen door een verwoestende aardbeving. Het werd geleidelijk herbouwd en maakte een economische bloeiperiode door toen olie werd gevonden in de Baai van Prudhoe, nu de steunpilaar van Alaska’s olie industrie.

De spectaculaire natuurvan Alaska

Een reis naar Anchorage biedt een fantastische gelegenheid om de ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid van zuid-west Alaska en de unieke flora en fauna langs de Pacifische kust te ervaren.
Scherp gekante pieken en glinsterende gletsjers versieren de zuid-west kust van Alaska. Vanuit Anchorage kan je te land of ter zee je ogen trakteren op de regionale schoonheden. Vlakbij vind je ook twee geprezen nationale parken, Chugach State Park (het op drie na grootste park van Alaska) en het Denali Nationale Park waar zich de hoogste berg  van Noord-Amerika bevindt, Mount McKinley (6,193m)

Vanwege zijn noordelijke ligging is Anchorage het meest bezocht tussen Mei en September, wanneer de zomerdagen het langst zijn en de nachten het kortst. De temperatuur schommelt tussen de 23°C en 24°C in de zomer tot wel -30°C in de winter.

Bereid je reis voor

  • Vliegveld: Anchorage International Airport (of voluit: Ted Stevens Anchorage International Airport), is het grootste vliegveld van Alaska en ligt op minder dan 5km ten zuid-westen van het stadscentrum.
  • Winkelen: The Alaska Native Heritage Center biedt een unieke mogelijkheid om authentieke inheemse kunst van Alaska en ambachtelijke producten te kopen als maskers, sieraden, schilderijen, poppen en meer. Voor meer winkelmogelijkheden kunt u terecht bij 4th Avenue Market Place, Anchorage´s Avenue Mall (110 winkels), Diamond Center en het winkelcentrum by Sears.
  • Handige links: anchorage.net, alaskatravel.com