Boek een vlucht naar: Belfast

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, is vol cultuur en beschikt over een bruisend nachtleven. De geschiedenis van de stad is uitbundig en het geluid van live, Ierse folkmuziek is hoorbaar door de deuren en ramen van de vele pubs in de stad.

Icelandair biedt vanaf 1 juni 2017 vluchten naar Belfast, tot drie keer per week op dinsdag, donderdag en zondag.

De vlucht is in samenwerking met Air Iceland Connect en wordt uitgevoerd met Q400-vliegtuigen.

De Titanic en Belfast

Een van de meest populaire attracties in Belfast is het verhaal van de RMS Titanic, gebouwd in wat toen de grootste scheepswerf van de wereld was. Dit is niet verrassend, omdat Belfast aan het begin van de jaren 1900 een zeer welvarende industriële stad was.

Er zijn vele bezienswaardigheden in verband met de Titanic in Belfast, maar misschien wel de mooiste is een multimediale tentoonstelling die laat zien hoe het schip werd gebouwd en de geschiedenis ervan. Er is zelfs een restaurant waar de exacte maaltijd wordt aangeboden die aan boord geserveerd werd op de laatste avond. In het 'Titanic Quarter' langs de rivier de Lagan worden de oude scheepswerven in snel tempo vervangen door stijlvolle, nieuwe gebouwen.

Guinness en Gaelic

In de moderne stad Belfast is het oude Ierland niettemin altijd binnen handbereik.  De folkmuziektraditie is springlevend en bloeiend, en de oude taal Gaelic is te vinden op borden en kan soms worden gehoord op straat. Het Gaelic werd nieuw leven ingeblazen in de jaren '60, en de sprekers van het Gaelic maken momenteel ongeveer 4,4% van de Ierse bevolking uit.

Een bezoek aan een van de talrijke ouderwetse pubs wordt ten zeerste aangeraden om te genieten van een klassiek glas donker bier en een zelfgemaakte stoofschotel.  De stad barst van de interessante plekken om te eten, dus als u niet zo gek bent op stoofschotels, moet het geen enkel probleem zijn om een ander lekker hapje te vinden.

St. George's Market wordt elk weekend gehouden in een charmant, Victoriaans gebouw, en werd in 2014 uitgeroepen tot de beste overdekte markt van het Verenigd Koninkrijk.  Sinds 1608 wordt op deze plek een markt gehouden en tot de goederen die in de aanbieding zijn behoren verse zeevruchten, ambachten en antiek.  

Bereid je reis voor

  • Icelandair vliegt naar George Best Belfast City Airport, gelegen op slechts 5 km van het centrum van de stad.
  • Winkelen in Belfast is ontzettend makkelijk dankzij de vele winkelstraten. Daarnaast zijn er twee winkelcentra en tal van markten, allemaal op loopafstand van elkaar.
  • Voor meer informatie: http://visitbelfast.com