Boek een vlucht naar: Billund

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
De stad Billund ligt centraal op het schiereiland van Jutland in Denemarken. Het ligt ten westen van de steden Horsens en Vejle en ten noordoosten van de doorvoerstad Esbjerg. Daarvanuit kunt u makkelijk overal naartoe reizen, binnen Denemarken zelf of naar het zuiden, Duitsland en de rest van het vasteland van Europa.

Vlieg met Icelandair naar Billund. De stad en omliggende omgeving zijn een fantastische bestemming voor de hele familie – en van hieruit kunt u met de auto, trein of per vlucht naar de meeste Europese steden afreizen.

Welkom in de lego stad

De loop van de geschiedenis van het kleine stadje Billund zou ongetwijfeld heel anders zijn geweest als de legosteentjes nooit waren uitgevonden en niemand het plan zou hebben opgevat om de legofabriek hier naar toe te verhuizen. Het Legoland pretpark werd in 1968 geopend en is momenteel een van de populairste attracties in Denemarken onder toeristen en bied een onvergetelijke ervaring voor de hele familie.

Bijna alles in Billund dankt zijn bestaan aan Lego, de stad zelf, de hotels, de toeristensector en het vliegveld. Het vliegveld van Billund begon in 1964 met een enkelvoudige landingsbaan van gras en was oorspronkelijk bedoeld voor vrachtvluchten om de Lego fabriek te bevoorraden. Nu is het uitgegroeid tot een van de drukste vrachthavens en grootste vliegvelden in Denemarken. Vandaag de dag doen naast passagiersvluchten ook chartervluchten Billund aan en is de stad hiermee verbonden met meer dan 15 bestemmingen in Europa.

Niet alleen maar Lego

Ook al vliegen de meeste mensen naar Billund voor een aansluitende vlucht of om verder te reizen met de trein, bus of auto, is de stad zelf en het omliggende platteland, gespikkeld met kleine dorpjes, heel charmant en typisch Deens.

Behalve het pretpark Legoland zijn er verschillende bezienswaardigheden, waaronder het familiepretpark Lalandia, het Karensminde museum, het Viking Centre in Jelling (een monument op de werelderfgoedlijst), het Billund beelden park en de Uhre Fuchsia Garden. Billund is ook een fijne stad als uitvalsbasis om de steden Vejle, Horsens en Esbjerg te bezoeken. Als u een golfliefhebber bent, probeer dan een van de golfbanen rond Billund bijvoorbeeld Vejle Fjord Golfklub, Varde Golfklub of Jelling Golfklub.

Bereid je reis voor

  • Het vliegveld van Billund (BLL) ligt net buiten de stad en is niet ver van Legoland. Buslijnen zijn beschikbaar naar alle belangrijke steden en er is een regelmatige verbinding tussen het vliegveld en de stad Billund.