Boek een vlucht naar: Brussel

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Brussel is een moderne, charismatische stad, rijk aan tradities. Met het hoofdkwartier van de Europese Unie is Brussel het middelpunt van wereldgebeurtenissen.

De hoofdstad van België heeft een lange en fascinerende geschiedenis.

Geniet van de mooie dingen in het leven met een vlucht van Icelandair naar Brussel

Een moderne stad, rijk aan tradities en charme. Met het hoofdkwartier van de Europese Unie is Brussel het middelpunt van wereldgebeurtenissen. De hoofdstad van België heeft een lange en fascinerende geschiedenis. Eeuwenoude tradities  en gebouwen vormen de kern van het oude centrum. In het hart van de stad vindt u het mooie oude marktplein en het stadhuis, omgeven door bouwwerken van vervlogen eeuwen, variërend van Gothic naar Renaissance naar Barok. Brussel huisvest alle goede elementen van de Europese cultuur, waaronder ook een vriendelijke en nonchalante sfeer.

Culturele, architecturale en culinaire attracties in Brussel

U kunt Brussel niet verlaten voordat u uzelf heeft getrakteerd op de wereldberoemde Belgische chocola en pralines, en  op de beste restaurants van de stad  – om nog maar te zwijgen over het uitgebreide Belgische bierassortiment. Maar de stad biedt ook vele bezienswaardigheden en unieke plekjes. Vele bezoekers nemen een foto van zichzelf bij Manneken Pis, het beroemde kleine jongetje dat in de fonteinschaal plast aan de Rue de l´Etuve, vlakbij de Grote Markt. Daar vandaan is het een kleine wandeling naar de betoverende oude wijken van Ilôt Sacré en Sablon. Wij raden aan om de Notre Dame de Sablon te verkennen, een fantastische laat-gotische kerk welke dateert uit de 15e en 16e eeuw.

Een van de  vele musea in de stad is het Musée d’Art Ancien, wat werk in huis heeft van Rubens, van der Weyden, de Brueghels en Bosch. Daarbij is Brussel een ideale basis om dichtbijgelegen steden te verkennen, onder andere de historische en erg aantrekkelijke steden Antwerpen, Gent en Brugge.

Bereid je reis voor

  • Vliegveld: –  International Brussels Airport (BRU, Brussel Nationaal/Bruxelles National) bij Zavantem ligt maar 11km ten noordoosten van de stad.
  • Uit eten: Brussel heeft vele restaurants, u kunt kiezen uit haute cuisine, oprecht Belgisch eten en een selectie van delicatessen uit de gehele wereld, er is voor ieder wat wils. De beste restaurants in Brussel staan op gelijke voet met de beste uit Parijs, met vergelijkbare prijzen. Maar één van de meest aantrekkelijke kenmerken van Brussel zijn de ontelbare goede en aangenaam geprijsde eetgelegenheden.
  • Winkelen: De plek om te winkelen in Brussel is het voetgangersgebied van Rue Neuve (Nieuwstraat), hier vindt u alle grote warenhuizen. Ook vindt u hier vele winkels met ontwerpproducten en ook antiekwinkels in de Sablon wijk rond en tussen de Porte Louise en de Porte de Namur en langs de Avenue Louise. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de winkeltjes gespecialiseerd in verrukkelijke, handgemaakte Belgische chocola, traditionele koekjes en kantwerk.
  • Handige links: brussels.org