Boek een vlucht naar: Denver

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Gelegen in de staat Colorado aan de uitlopers van de indrukwekkende Rocky Mountains, is Denver een aantrekkelijk centrum voor cultuur-, sport- en outdooractiviteiten. Het is een zéér diverse stad, waar de zon maar liefst 300 dagen per jaar aan strakblauwe lucht schijnt.

Denver - een “goudmijn” voor cultuur- en outdoorliefhebbers

Met zijn mix van stedelijke verfijning en outdooractiviteiten, heeft Denver het allemaal. Gelegen aan de oevers van de South Platte rivier op een hoogte van 1609 meter boven zeeniveau, is de stad de poort naar de betoverende Rocky Mountains.

Het is de hoofdstad van Colorado en de ook de dichtsbevolkte stad in die staat. Denver werd gesticht in 1858 nadat de eerste goudklompjes gevonden werden aan de oevers van de rivier. De goudmijnen zijn inmiddels opgedroogd, maar Denver blijft een waar “goudmijntje” voor reizigers. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar en het klimaat is er mild en gematigd, met een gemiddelde wintertemperatuur van +7°C.

In de zomermaanden stijgt het kwik er in augustus tot gemiddeld maar liefst +30 °C. Wij raden een wandeling door het stadscentrum aan, waarbij een bezoek aan de vele galerijen voor beeldende kunst, winkels en tal van bekroonde restaurants niet mag ontbreken.

Gezinnen met kinderen zullen genieten van de Denver Zoo en de inwoners van de stad zijn erg trots op hun Denver Botanic Gardens. Even ten noordwesten van de binnenstad is de historische en hippe wijk LoDo (afkorting voor "Lower Downtown") gevestigd.

Veel van de gerestaureerde gebouwen in LoDo dateren van rond het jaar 1900 en hebben inmiddels een nieuw leven gekregen als funky winkeltjes, restaurants en kunstgalerijen. Denver is ook bekend om zijn bierproductie, zodat het de moeite waard – en niet te vergeten “dorstlessend” – is om een bezoek aan één van de vele brouwerijen te brengen. En waarom ook niet een uitstapje naar één van de vele verschillende wijnhuizen en wijngaarden in en rond Denver?

Denver is een outdoor- en sportliefhebbersparadijs

Op slechts 20 minuten rijden vanuit Denver ben je aan de voet van de Rocky Mountains. Hier tref je een verscheidenheid aan outdooractiviteiten aan, zoals hiken door de overweldigende natuur, raften, kajakken en bergbeklimmen. De uitstekende golfbanen en bekende golfresorts zoals die van Broadmoor zijn ook het vermelden waard.

De regio beschikt tevens over een aantal van 's werelds beste skigebieden, waarvan Aspen uiteraard de bekendste is. Tot de omliggende steden en nationale parken van Denver behoren Central City, Black Hawk, Georgetown, Pikes Peak Land en Rocky Mountain National Park.

Voor een onvergetelijke, prachtige autorit met adembenemende vergezichten, neem je de hoogstgelegen verharde weg in Noord-Amerika's tot aan de top van de Mount Evans op een hoogte van 4348 meter - deze panoramaweg is geopend van eind mei tot de eerste maandag van oktober.

Bereid je reis voor

Denver International Airport (DEN) bevindt zich op ongeveer 40 km buiten het centrum van Denver.

Reizigers kunnen de luchthaventreindienst (bekend als de A Line) gebruiken om van Denver International Airport naar het centrum van Denver te reizen. Dat kost $ 9.