Boek een vlucht naar: Hamburg

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Hamburg is een wereldstad in alle opzichten. U vindt hier kunst, een charismatisch verleden, het fascinerende dagelijkse leven en u kunt hier heerlijk eten en drinken.

Vlieg met Icelandair naar Hamburg. De stad is met zijn omgeving de perfecte bestemming voor toeristen en een comfortabel beginpunt van uw reis door Duitsland.

Druk, groen en verfrissend Hamburg

Hamburg is de op twee na drukst bevolkte stad van Duitsland met meer dan 1,8 miljoen bewoners. Landinwaarts gezien vanaf de rivier de Elbe beslaat de stad met zijn haven zo´n 100 km. Het is daarmee de grootste haven van Duitsland en de op twee na grootste haven van Europa. Wat erg verassend is voor zo´n gigantische doorvoerhaven en ook commercieel- en industrieel centrum, is dat Hamburg ook de groenste stad is van Duitsland en bekend staat om zijn parken, open groene ruimtes en rivieren en kanalen (er zijn 2.300 bruggen in Hamburg, wat er meer zijn dan in Amsterdam of in Venetië).

Hamburg is een oude stad en veel over zijn lange geschiedenis staat tentoongesteld in het Hamburgse museum voor geschiedenis (Museum für Hamburgische Geschichte). Of slenter door het oude gedeelte, de Altstadt. U zou bij het stadhuis kunnen beginnen (Rathaus) en vergeet niet om een kijkje te nemen in Michaeliskirche (de kerk van Sint Michael). Om de stad nog beter te leren kennen kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken langs de haven en het Alster meer in het stadscentrum.

Hamburg, een geraffineerde en spannende smeltkroes

Voor de kunstliefhebbers is er de Hamburger Kunsthalle. Deze huisvest een van de beste verzamelingen van Europese kunst van de Middeleeuwen tot aan het heden. Anderen hebben misschien meer interesse in de bloemen van het Planten und Blomen park of willen de dieren bezoeken in de wereld beroemde Carl Hagenbeck Dierentuin. Hamburg staat ook alom bekend voor zijn theaters, operagebouw, maar ook om zijn pop en jazz cultuur. Klassieke muziek liefhebbers kunnen hun hart ophalen met de drie symfonische orkesten en de grote concert hal, de Laeiszhalle – Musikhalle Hamburg.

Aan het eind van de middag zult u geen probleem hebben om een restaurant of café te vinden bij de gezellige Grossneumarkt, het Pöseldorf of Eppendorf gedeelte. Het St Pauli gebied staat bekend voor zijn avondvoorstellingen en bruisend uitgaansleven. In de begin jaren 60 speelden de –toen nog niet wereld bekende- Beatles in verschillende clubs op de legendarische Reeperbahn, onder meer in de Indra en Kaiserkeller.

Bereid je reis voor

  • Vliegveld: Het Hamburg-Fuhlsbüttel vliegveld ligt 8km ten noorden van het stadscentrum. Een taxirit naar het centrum duurt zo´n 20-30 minuten. De bus vanuit het vliegveld gaat om de 20 minuten en de rit duurt ook zo´n 20-25 minuten.
  • Trek? Er zijn meer dan 2.000 restaurants in Hamburg waar u zichzelf kunt laten verwennen met gerechten uit meer dan 40 landen. Hamburg staat bekend om zijn zeevruchtenrestaurants.
  • Winkelen? De bekendste winkelstraten in Hamburg zijn de Mönckebergstrasse en Spitalerstrasse (bij het centraal station, het Hauptbahnhof), Jungfernstieg, Colonnaden, Neuer Wall, Grosse Bleichen en  Gänsemarkt (op de zuidwest oever van het Binnenalster meer). Er zijn verschillende warenhuizen en winkelcentra in het centrum te vinden, waaronder de Hanseviertel, Bleichenhof, Galeria, Alte Post, Hamburger Hof, Gänsemarkt Passage, Quarrée, Hamburger Straße en Alstertal Einkaufszentrum.