Boek een vlucht naar: Helsinki

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Goedkope aanbiedingen voor vluchten naar Helsinki, Finland. Boek een goedkope vlucht naar Helsinki.

Reis naar Helsinki in Finland en u bent technisch gezien in Scandinavië. Maar het is waarschijnlijk niet het typische Scandinavië wat u gewend bent. Hier komt het oosten, noorden en westen samen in een interessante mix.

Finland, land van de duizend meren

Boek een vlucht naar Helsinki en ga zelf op ontdekkingsreis. In het hoge noorden, bij de Arctische cirkel, grenst Finland aan Zweden, Noorwegen en Rusland. Het mag duidelijk zijn dat de Russische cultuur veel invloed heeft op Helsinki en ook al kent de relatie tussen de twee vele ups en downs door de eeuwen heen, vandaag de dag is alles vergeven en vergeten. Veel Finnen zijn meer verwant met de Russen en met de Baltische staten dan met de Scandinaviërs. Hun taal laat dit ook blijken, het is totaal anders dan de andere talen die u hoort hier in het noorden.

De unieke cultuur is juist wat Finland zo aantrekkelijk maakt. Er wordt vaak verwezen naar Finland als “land van de duizend meren“ en Finland is wat het landschap betreft één van de mooiste landen van de wereld. De Finnen huren graag een blokhut (cabin) aan de dicht beboste oevers van één van deze “duizend meren”, om een paar dagen in absolute rust door te brengen. Lekker op de veranda in de hete zomer zon, een verkoelende wandeling in het bos en daarna forel of baars vangen voor de barbecue ´s avonds.

Lekker ontspannen in Helsinki

Helsinki kan beschreven worden als een architectonische mengelmoes van Stockholm en oud Russische steden. De Finnen hebben een heel ontspannen manier van leven gedurende de hete zomermaanden. Cafés buiten, restaurants van hoge kwaliteit, winkelstraten, en erg mooie uitzichten op loopafstand van het centrum, moeten wij u nog verder overtuigen? Boek een vlucht naar Helsinki, Finland.

Bereid je reis voor

  • Icelandair vliegt de hele zomer naar Helsinki
  • Treinen en bussen zijn van hoge kwaliteit in Finland. Met de trein kunt u alle uithoeken van het land bezoeken en bussen rijden met regelmaat. Alle transportbedrijven bieden kinder- en familie kortingen en verschillende pakketten aan. Alles over de Finse spoorwegen kunt u hier vinden.
  • Een uitstapje met de veerboot naar Tallinn in Estland duurt maar twee en een half uur. U kunt hiermee dus twee vliegen in één klap slaan en zowel Helsinki als Tallinn bezoeken. ´s Ochtends kunt u naar Tallinn varen, de dag daar door brengen om vervolgens in de avond weer naar Helsinki terug te keren.
  • Helsinki staat ook bekend om zijn uiteenlopende architectuur. Oude gebouwen vindt u in de Töölö en de Punavuori gebieden. Katajanokka is vooral “Jugend”-stijl en Eira is vooral “Art Nouveau”.
  • Voor meer informatie over Helsinki en Finland kunt u terecht bij www.visitfinland.com