Boek een vlucht naar: Kopenhagen

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Aanbiedingen op vluchten naar Kopenhagen, Denemarken. Boek uw goedkope ticket naar Kopenhagen.

De vluchten van Icelandair naar Kopenhagen brengen u misschien verder dan alleen de grootste stad in Scandinavië. U wordt wellicht meegenomen terug naar uw jeugd, naar Hans Christian Andersen zijn rode schoenen, het lelijke eendje, klein duimpje, of de kleine zeemeermin die nog steeds op haar gemak in de haven zit.

Genieten in Kopenhagen

Een van de talenten van Kopenhagen is dat het zijn bezoekers kan verleiden met zijn charme en gastvrijheid. Er wacht u een welkom meer kenmerkend voor een kleine stad dan de wereldstad die Kopenhagen is. Een wandeling langs Nyhavn („nieuwe haven“) met zijn leuke cafeetjes verleiden u misschien om een Deense specialiteit te proeven zoals smorrebrod (enkelvoudig sneetje brood met beleg), polser (hot dogs), frikadeller (gehaktballen, niet te verwarren met de Nederlandse frikandellen) of een koud Deens biertje. Breng uw schaatsen mee voor een rondje op de ijsbaan of geniet van de vele winkels op het Stroget, een grote winkelstraat die oost en west Kopenhagen met elkaar verbindt.

Als u op zoek bent naar iets om met het hele gezin te doen, neem dan een kijkje in Tivoli, een van de meest geliefde pretparken in de wereld. Al sinds 1843 komen hier toeristen en plaatselijke bewoners naar toe om te genieten van de draaimolens, achtbanen, theaters en eetgelegenheden en dat allemaal midden in de stad.

De Deense koninklijke wacht en een unieke “2 voor 1”

Wat uw plannen dan ook mogen zijn in Kopenhagen, u mag niet de historische wisseling van de wacht missen. Elke dag om 12:00 uur verzamelen zich mensen voor het Amalienborg Paleis in het stadscentrum om getuige te zijn van de pracht en praal van deze kleurrijke gebeurtenis. Koningin Margrethe, haar man Prins Henrik en de kroonprins Prins Frederik wonen in het paleis en als zij aanwezig zijn worden de koninklijke kleuren getoond.

De imperiale geschiedenis van Denemarken herken je hier ook terug aan Christiansborg, wat al bijna duizend jaar lang een zetel van de Folketinget (het Deense parlament) is en ook het hooggerechtshof, het kantoor van de minister president en de koninklijke ontvangstvertrekken zijn hier gevestigd. Degene die interesse heeft in de kroonjuwelen kan “de chronologische Koninklijke Deense collectie” (De Danske Kingers Kronologiske Samlinger) in Rosenborg bekijken wat het zomerpaleis was van de 17e eeuwse Koning Christian. De mooie tuinen van Frederiksberg (welke ter ere van Koning Frederik V zijn aangelegd in 1699), verfraaien het museum van het paleis.

Een leuke wetenswaardigheid is wellicht dat de Deense kant van Scandinavië eigenlijk Zweeds is aangezien Denemarken en Zweden sinds 2000 verbonden zijn met de Oresund brug. Kopenhagen en Malmo zijn verbonden door een brug/tunnel voor auto en trein.  Het geeft u de kans om in 20 luttele minuten de oversteek te maken naar een ander land. Hiermee worden de goedkope vluchten van Icelandair naar Denemarken ook een aantrekkelijke manier om Zweden te bezoeken!

Boek nu uw vlucht naar Denemarken

Boek nu uw ticket naar Kopenhagen. Wij heten u van harte welkom.

Bereid je reis voor

  • De vluchten van Icelandair naar Kopenhagen landen dagelijks op Copenhagen Airport. Maar 8 kilometer ten zuidoosten van de stad en gemakkelijk bereikbaar voor taxi´s en bussen.