Boek een vlucht naar: Montreal

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???

Icelandair vliegt tussen mei en november naar Montreal, de tweede stad van Canada. Montreal ligt in de provincie Quebec en is de grootste Franstalige stad van het land; Frans is samen met Engels de officiële taal.

Design en architectuur

Keuze genoeg in Montreal, zeker wanneer je van design, designgeschiedenis en architectuur houdt. Montreal werd in 2006 uitgeroepen tot UNESCO City of Design, onder meer omdat de stad haar inwoners aanmoedigt om het design in hun eigen omgeving te beïnvloeden.

Design- en architectuurliefhebbers mogen het CCA (The Canadian Centre of Architecture) niet overslaan. Hier vind je permanente collecties, tentoonstellingen en gebouwen die het belang van design in Montreal duidelijk benadrukken.

Een van de beste manieren om Montreal te ontdekken is per fiets. Verschillende bedrijven en touroperators verhuren ze of bieden georganiseerde fietstours aan.

Winkels, musea en bezienswaardigheden

Je kunt zowel boven- als ondergronds winkelen in Montreal. De ondergrondse winkelstraten kennen een oppervlakte van 12 km2 met in totaal 32 kilometer aan wegen om te ontdekken. Bovengronds winkelen doe je op L’Avenue du Mont Royal of de Bonsecours Market.

Wie geïnteresseerd is in Canadese geschiedenis en cultuur, is aan het juiste adres in Château Ramezay. Elk item in de collectie is op een bepaalde manier gelinkt aan de Canadese geschiedenis. Het gebouw zelf dateert uit de 18e eeuw en was vroeger een aristocratische residentie.

De gotische Notre-Dame basiliek is kleurrijk en rijk versierd, en doet niet onder voor haar naamgenoot in Parijs.

Cultureel Montreal

In de zomer komen de straten van de stad, vooral die in Old Montreal, tot leven met food markten, straatartiesten en cafés. Ook straatkunst is een populaire bezienswaardigheid: je kunt makkelijk een hele dag vullen met het zoeken naar de beste kunstwerken. De bekende Canadese band Arcade Fire komt oorspronkelijk uit Montreal. 

Bereid je reis voor

  • Het vliegveld van Montreal heet Montreal-Trudeau (YUL) en ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van het centrum.
  • Het openbaar vervoer is goed geregeld en de metro is betaalbaar en een makkelijke manier om je te verplaatsen.
  • Icelandair vliegt tussen mei en november vier keer per week naar Montreal; op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.