Boek een vlucht naar: Portland

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Portland, „De stad van rozen“, is de dichtst bevolkte stad van Oregon en is na Seattle en Vancouver de op drie na meest bevolkte stad in het noord westelijk Pacifische gebied.

Neem een vlucht naar Portland, een juweel van een stad in Oregon, via een verbinding met Alaska Airlines vanuit Seattle in samenwerking met Icelandair.

Prachtig, groen, eco- en mens-vriendelijk Portland

Portland ligt aan de oevers van Wilamette River, niet ver van waar de Wilamette rivier en Colombia rivier samenkomen en dichtbij de grens tussen de staten Washington en Oregon. Portland is meerdere keren verkozen als de meest leefbare stad van Noord-Amerika en heeft een inwonersaantal van rond de 600.000. Geprezen vanwege zijn parken, open ruimtes en natuurreservaten binnen de stadsgrenzen, kan men zeggen dat Portland een voorbeeldig milieubeleid heeft voor land- en stadsplanning waar al in het begin van de twintigste eeuw mee is begonnen. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de rozenteelt, de bier microbrouwerij, een geraffineerde koffietraditie en een unieke en harmonieuze samenleving met de natuurrijke omgeving.

Portland is trots op zijn culturele verscheidenheid, zijn rijke Spaanse, Chinese, Japanse, Afrikaans-Amerikaans en inheemse erfgoed en zijn dynamische creativiteit en verwelkomende, onbevangen sfeer.

Geniet van de parken, de kunst, natuur en proef het bier van Portland

In Washington Park kunt u de Japanse tuin van Portland en de wereldberoemde International Rose Test Garden bezoeken. Er is genoeg cultureel aanbod, of het nu klassieke muziek, jazz, pop-muziek of het theater is wat u zoekt. Portland heeft ook de zogenaamde „brew and view“, bier-serverende bioscopen waar eerder vertoonde films opnieuw kunnen worden bekeken en waar u ongetwijfeld leuke herinneringen aan overhoudt.

Het Portland Art Museum is een van de 25 grootste musea in Amerika en heeft een uitgebreide collectie die het bekijken waard is. U vindt ook vele kunstgalerijen in het Pearl District. Wij raden een bezoek aan het Oregon Museum van Wetenschap en Industrie (OMSI) aan. De collectie bestaat uit onder andere the USS Blueback onderzeeër, uit de film The Hunt for Red October.

Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen, er zijn namelijk 28 verschillende bierbrouwerijen in Portland. De stad staat bekend om zijn micro-bierbrouwerijen en is aangemerkt als bierstad van de wereld. De stad huisvest meer brouwerijen dan welke Amerikaanse stad dan ook.

Vanuit Portland kunt u korte of langere uitjes plannen naar de nabijgelegen staat Columbia, Mt, Hood Territory of de staat Washington – gelegen in een sereen natuurlijk en agrarisch landschap met ontelbare opmerkelijke bezienswaardigheden. Dit is een Mekka voor de outdoor-liefhebbers, met adembenemende landschappen en dorps allure.

Bereid je reis voor

  • Vliegveld: Portland International Airport (PDX) ligt dichtbij de Columbia River, ongeveer 15km van het centrum van Portland. U kunt een taxi of de MAX light rail nemen, deze gaat direct vanaf het vliegveld naar het stadscentrum en van de ene kant van Portland naar de ander.
  • Uit eten: de restaurantscene in Portland heeft de laatste paar jaren de aandacht getrokken van fijnproevers, en heeft een erkenning van de Food Network Awards gekregen als  „Delicious Destination“. De stad zal als  thuiskomen aanvoelen voor vegetariërs. Een bezoek aan één van de hoogstaande koffie gelegenheden in Portland is aanbevolen voor degene die kwaliteit bovenaan hun prioriteitenlijst hebben staan.
  • Winkelen: De belangrijkste winkelgebieden van Portland zijn Downtown Portland, Nob Hill, Peal District en Lloyd District. In het drukke stadscentrum vindt u onder andere de warenhuizen Nordstrom, Macy’s, Saks Fifth Avenue en Mario’s. The Portland Saturday Market is ieder weekend geopend van Maart tot Kerstmis, het is een aantrekkelijke plek als u op zoek bent naar koopjes, ambachtelijke handwerken, producten of souvenirs van Oregon of exotische producten.