Boek een vlucht naar: Reykjavik

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
De meeste noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld is ook het meest modieus. De mate van verfijndheid die aanwezig is in een stad die op de drempel van de natuur ligt, maakt Reykjavik een zeer populaire bestemming.

IJsland en haar hoofdstad Reykjavik lokken ieder jaar meer en meer bezoekers; wordt het niet hoog tijd uit te zoeken waar deze interesse vandaan komt?

Denk grootschalig, net als de IJslanders

Onze vluchten naar Reykjavik, IJsland nemen u mee naar een plaats die anders is dan menig andere plaats. IJsland is gelegen midden tussen Europa en Noord Amerika en omvat een paar vulkanische eilanden bedekt met gletsjers, vulkanen en woestijnen vol met zwarte stenen. De cultuur van IJsland is beïnvloed door zowel Amerika als Europa.

Terwijl reizen naar IJsland vooral populair is in de zomermaanden, raken de  andere seizoenen ook steeds meer in trek. Kom eens naar IJsland in de winter om echte magie te beleven.
Reykjavik, een mix tussen dorp en stad, laat een heel speciaal gevoel achter. Ondanks dat Reykjavik en omgeving iets meer dan 180.000 zielen telt, denken IJslanders veel grootschaliger en dat merkt u.

Ontspannen in Reykjavik

Een vakantie naar IJsland is net wat u zoekt als u een tempowisseling nodig heeft. U hoeft Reykjavik niet te verlaten als u een dagje wilt diepzeevissen, zalm wilt vangen of als u een walvissensafari wilt meemaken. Ook om vogels te gaan spotten of een reeks andere spannende avonturen mee te maken hoeft u niet ver te reizen. En dan is er het fantastische eten; de lokale koks mixen overheerlijke zeegerechten en lamsvlees met een internationale kookstijl en dat geeft de restaurants op IJsland hun unieke karakter. Het is het overwegen waard om een paar dagen in Reykjavik te verblijven voordat u het land in te trekt om het landschap te aanschouwen dat vaak wordt omschreven met de woorden "zo mooi dat het pijn doet".

Bereid je reis voor

  • Vluchten naar IJsland met Icelandair brengen u naar Keflavík International Airport, zo'n 40 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Reykjavík. De luchthaven is klein en overzichtelijk en de Flybus en taxi's staan klaar om u naar de hoofdstad te vervoeren.
  • Winkelen? In en nabij Reykjavik bevinden zich twee overdekte winkelcentra; Kringlan, een auto- of busritje van slechts 5 minuten van het centrum, en Smáralind, op 10 minuten auto- of busafstand van het centrum van Reykjavík. De oude stad heeft ook een paar onontkoombare winkelstraten: Laugavegur, Hafnarstræti, en Bankastræti.
  • Een binnenlandse vlucht maken? Vlieg met Air Iceland en ontdek de vele gezichten van Ijsland. Ontdek het natuurschoon dat Ijsland te bieden heeft. De Westfjords is een ongerept en afgelegen stukje Ijsland, of kies de pittoreske noorderlijke stat Akureyri en het vlakbij gelegen geothermische gebied Myvatn. Breng een bezoek aan de schattige Westman Islands in het zuiden of de eilanden Grimsey en Hrisey in het noorden; allen met hun eigen levensstijl.