Boek een vlucht naar: Sacramento

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Sacramento is de hoofdstad van Californië en de op zeven na grootste stad van de „Golden State“. Bij de stad komen de Sacramentorivier en de Americarivier samen.

Boek een vlucht naar Sacramento via Seattle met Alaska Airlines in samenwerking met Icelandair.

Sacramento is geraffineerd maar bescheiden

Sacramento is de regeringszetel van Californië,  de op vijf na grootste economie in de wereld en de werkplek van gouverneur Arnold Schwarzenegger. De stad ligt aan de Sacramento rivier, ongeveer 100km ten oosten van San Francisco, genesteld tussen de Sierra Nevada en de Pacifische oceaan, in het hart van Noord Californië.

In de stad zelf wonen rond de 500,000 mensen, maar de totale populatie van deze agglomeratie is ongeveer 2,1 miljoen.  In het midden van de negentiende eeuw kwam Sacramento in de greep van de goudkoorts en groeide explosief, waarna het veranderde in het commerciële epicentrum van de westkust. Het verkreeg de zetel voor het parlement van Californië in dezelfde periode, waarvan vele grote neo-klassieke gebouwen  getuigen, en tot op de dag van vandaag blijft het een stad van politici en lobbyisten. Toch is het vrij van sterallures en mooi en plezierig om te bezoeken. Het openbaar vervoer in Sacramento is één van de beste in Amerika, de culturele scene is levendig en de restaurants, het uitzicht en klimaat zult u nergens beter vinden.

Bergen, wijnvelden, musea en … politiek

Een van de topattracties in Sacramento is het fantastische California State Railroad Museum, het grootste museum in de Verenigde Staten gewijd aan de geschiedenis van de spoorwegen.
The State Capitol is een negentiende-eeuws neo-klassiek gebouw naar voorbeeld van The National Capitol in Washington, DC. Het doet dienst als zowel een zetel voor de regering maar ook als museum. Ook het vermelden waard is het Crocker Art Museum welke een uitstekende collectie van vroege Californische kunst bezit. naast werken van oude meesters als Rembrandt, Dürer en François Boucher. Het oude Sacramento op de rivieroever is een historisch gebied  met geplaveide straten, musea, galerijen, leuke winkeltjes en restaurants. Andere bezienswaardigheden zijn de paard en wagens, de historische treinen en tochten op originele „riverboats“.

Vanuit Sacramento kunt u ook het wijngebied van Napa Valley of San Francisco bezoeken. Naar het oosten toe rijst het Sierra Nevada gebergte uit het glooiende heuvelgebied. En u kunt een bezoek aan de pittoreske wonderen van het Yosemite National Park niet overslaan.

Bereid je reis voor

  • Vliegveld: Sacramento International Airport ligt 20km ten noordwesten van het stadscentrum. Op het vliegveld kunt u een auto huren of een taxi of bus (Yolobus) nemen.
  • Uit eten: Sacramento huisvest alle grote fast-food en restaurant ketens van Amerika. Andere eetgelegenheden zijn Moxie, The Firehouse, Leatherby’s Family Creamery, Ettore’s en Blue Cue.
  • Winkelen: winkelgebieden zijn The Arden Fair Mall, The Downtown Plaza Shopping Center, Fulton Point, Taylor, Lyon Village en Old Sacramento Merchants.