Boek een vlucht naar: St Petersburg

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Sint Petersburg voelt waarschijnlijk het meest Europees aan van alle Russische steden, wat het te danken heeft aan Tsaar Peter de Grote.

Sint Petersburg – Het Venetië van het Noorden

Sint Petersburg voelt waarschijnlijk het meest Europees aan van alle Russische steden, wat het te danken heeft aan Tsaar Peter de Grote. Hij wilde een nieuwe keizerlijke stad voor Rusland die dichter bij de grote invloedrijke Europese steden lag. Met dit doel voor ogen, werden Italiaanse en Franse architecten aangesteld om de structuur van de stad te ontwerpen, die vandaag bekend staat om zijn typische barok en neo-klassieke bouwstijl. De fantastische architectuur, gecombineerd met een ingewikkeld netwerk van kanalen heeft de stad de bijnaam het „Venetië van het Noorden“ opgeleverd. De stad wordt ook vaak aangehaald als „De parel van de Baltic“ vanwege zijn geografische ligging aan de monding van de Neva rivier in de Golf van Finland.
Sint Petersburg – Een stad die u nooit zal vergeten.

Een reis naar Sint Petersburg is er één die u nooit zal vergeten. Reizigers die Sint Petersburg voor het eerst bezoeken zullen het stadscentrum met al zijn kanalen, bruggen en majestueuze gebouwen in het hart sluiten. Het historische centrum met haar 36 grootste monumenten heeft een plek op de UNESCO Wereld erfgoedlijst vergaard. De Peter en Paul vestiging en het Winter paleis zijn maar een paar van de ontelbare bezienswaardigheden in Sint Petersburg.

Sint Petersburg – Een broeinest van cultuur

Behalve het legendarische Hermitage museum, wat de grootste collectie van schilderijen in de wereld huisvest, biedt Sint Petersburg ook onderdak aan 2000 bibliotheken, 80 theaters en concertzalen, 45 tentoonstellingsruimtes en 221 kunstgalerijen. Deze dragen allemaal bij aan de culturele deken die Sint Petersburg bedekt en die zo gewaardeerd wordt door cultuur, klassieke muziek en kunst bewonderaars.

Sint Petersburg is een stad gericht op de toekomst die met zijn levendige en altijd vernieuwende cultuur het best beschreven kan worden als een broeinest van cultuur.

Bereid je reis voor

  • Een geldig visum is nodig voor reizen naar Rusland.
  • Vluchten naar Sint Petersburg met Icelandair landen op Pulkovo Airport op 17km van het stadscentrum, een rit van 25 minuten per taxi.
  • Winkelen in Sint Petersburg: een brede variatie van winkels is vindt u in de hoofdstraat van Sint Petersburg, Nevsky Prospekt; Bolshoi Prospekt biedt ook volop winkel mogelijkheden.
  • Voor meer informatie over reizen naar Sint Petersburg kunt u de websites petersburg-russia.com en saint-petersburg.com bekijken.