Boek een vlucht naar: Trondheim

Vlucht

Type reis:
Vertrek- en aankomsttijden
Expense account
Reizigers:
Klasse:
Toon vluchten:
???icelandair.amadeus.search.expenses.legend???
Een unieke natuurlijke schoonheid met diverse mogelijkheden om van de „great outdoors“ te genieten.

Levendig en hartelijk centrum van handel en technologie

De stad is gelegen aan het knooppunt van de Nidelva rivier en het grote panoramische fjord van Trondheim, en is het middelpunt van handel en bedrijvigheid in centraal Noorwegen. Soms ook wel „de hoofdstad van technologie en innovatie van Noorwegen“ genoemd omdat de stad de thuishaven is van de universiteit van wetenschap en technologie, wat een grote schare studenten en een wetenschappelijke gemeenschap toevoegt aan het karakter van Trondheim. De stad heeft een warme, ontvankelijke sfeer, een levendige culturele gemeenschap en meer dan genoeg bezienswaardigheden. Het is omringd door aantrekkelijke landschappen, bergen en valleien – het biedt het hele jaar door ontelbare mogelijkheden om de natuur te verkennen en buitenshuis actief te zijn.

Doordrenkt met geschiedenis, oude charme en een adembenemend uitzicht

Trondheim is gesticht door de viking koning Olav Tryggvason in 997. Tot aan de late Middeleeuwen werd het Nidaros genoemd en de stad was de zetel van de koning en het aartsbisdom. Het werd later de begraafplaats van de legendarische koning Olaf II Haraldsson die heilig verklaard werd. Nadat de Nidaros kathedraal op zijn graf was gebouwd, begonnen pelgrims naar de stad te trekken- en tot op de dag van vandaag trekt de pittoreske kathedraal vele bezoekers. Wij raden ook een wandeling door het idyllische Bakklandet aan, een oud gedeelte van Trondheim gelegen op de oostelijke oever van de Nidelva rivier met oude houten gebouwen, nauwe straatjes, vele restaurants, café´s, winkels en galerijen.

Trondheim is een ideale uitvalsbasis voor daguitjes en langere excursies naar het kustgebied van de regio, fjorden en eilanden, waaronder Hitra en Froya. Er zijn overvloedige visgelegenheden minder dan een uur rijden van de stad, zoals deze zes klassieke zalm rivieren: Nidelva, Gaula, Orkla, Stjørdalselva, Stordalselva en Norddalselva. Ten zuiden van Trondheim liggen de Trollheimen en Dovre gebergtes, met populaire skigebieden, waaronder de Oppdal alpine club.

Bereid je reis voor

  • Vliegveld: Trondheim Airport Værnes (TRD) ligt ongeveer 32km ten noord-oosten van de stad. Vervoer naar Trondheim is mogelijk met de taxi, auto, bus of trein. Ze doen er allemaal ongeveer 30 minuten over. 
  • Uit eten: Er zijn vele goede restaurants in Trondheim waarvan de meeste geconcentreerd zijn in de straten van Dronningens Gate, Fjordgata, Olav Tryggvasons Gate, Prinsens Gate and Sverresborg Allé. Tijdens de zomer zijn er ook eetgelegenheden geopend in de Kongsgata, waar u het Grenaderen Restaurant vindt, wat een populaire plek is in de zomer.
  • Winkelen: Gelegen aan de oostkant van de rivier in het stadscentrum is het meest moderne gedeelte van de stad „Solsiden“ (de zonnige kant). Hier vindt u een groot winkelcentrum, verscheidene café´s, restaurants en winkeltjes die exclusieve producten aanbieden. Het Bakklandet gebied, wat ook op de oostelijke oever ligt, bied interessante ontwerpwinkels, antiekwinkels en meer.
  • Handige links: trondheim.com