Incredible Stopover
Bekijk video

Incredible Stopover in IJsland

Incredible Stopover in IJsland
De Incredible Stopover is voor de reiziger die op zoek is naar een exclusieve en onvergetelijke Stopover. Met een op maat gemaakt programma en een privéverblijf in een vuurtoren mag dit pakketje met recht de naam Incredible Stopover heten. De vuurtoren, ruim een eeuw oud, is de enige actieve vuurtoren waar bezoekers kunnen blijven logeren, wat het tot de meest exclusieve accommodatie in IJsland maakt.

Het hotel in kwestie is gelegen in de verbouwde Dyrhólaey vuurtoren, stammende uit 1910, gelegen aan de zuidkust van IJsland. Nog niet eerder heeft iemand de kans gehad in de vuurtoren te verblijven. De vuurtoren, die een magnifieke transformatie is ondergaan, is slechts gedurende een beperkte tijd als privéverblijf te boeken. Het biedt een adembenemend uitzicht op onder andere de eindeloze IJslandse kustlijn, indrukwekkende Mýrdalsjökull gletsjer en een enorme boog van lava in zee. De transformatie van de vuurtoren werd toevertrouwd aan de IJslandse top ontwerpster Guðbjörg Magnúsdóttir. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur wat resulteerde in een ruimte waar natuurlijke kleuren hand in hand gaan met een comfortabele omgeving. Het pakketje is van 1 september tot 31 december 2015 beschikbaar, en naast het spectaculaire verblijf zijn er verschillende activiteiten bij te boeken.

Lighthouse - Incredible Stopover

Incredible Stopover

Naast het verblijf op deze unieke locatie, heeft men de keuze om bijzondere activiteiten toe te voegen om de reis compleet te maken. Men kan kiezen uit onder andere een onvergetelijke helikoptervlucht boven de stad Reykjavik en de omliggende bergen, het verkennen van de betoverende Gljúfrabúi, Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen, een hike naar de Sólheimajökull gletsjer, paardrijden, het bewonderen van het zwarte strand van Reynisfjara of een ontspannen uitje naar de Fontana Spa. Bij elke pakketreis is een privéchauffeur en een verblijf in Hotel Reykjavik Marina, met spectaculair uitzicht over de haven van Reykjavik inclusief.

Icelandair heeft pakketreizen samengesteld om de stopovermogelijkheid onder de aandacht te brengen, wat passagiers de mogelijkheid biedt een stopover in IJsland te maken voor maximaal 7 nachten zonder extra ticketkosten. Icelandair verbindt 25 Europese en 15 Noord-Amerikaanse bestemmingen; een Icelandair Stopover is dichterbij dan ooit.

De vuurtoren valt onder de verantwoordelijkheid van Icelandair hotel Vík. Er wordt gezorgd voor een persoonlijk ontvangst, een heerlijk ontbijt en een privékok die de avondmaaltijd met lokale ingrediënten bereidt.

Een standaard Incredible Stopover pakketreis zou er als volgt uit kunnen zien:

Aankomstdag

Uw privéchauffeur wacht u op op de luchthaven, klaar om u naar Hotel Reykjavik Marina te brengen.

Tweede dag

Uw privéchauffer brengt u naar Thingvellir Nationaal Park en Laugavatn Fontana Spa & Welness Center, voor wat ontspanning en verwennerij.

Hierna vervolgt de reis zich richting de IJslandse zuidkust met haar majestueuze, groene bergen en vulkaanlandschap. Hier bevindt zich ook Hekla, een actieve vulkaan, de Eyjafjallajökull, die in 2010 uibarstte, en de Mýrdalsjökull gletsjer die de Katla vulkaan bedekt. Tijdens deze reis bezoekt u zowel de Seljalandsfoss waterval, waar u achterlangs kunt, en de Skógafoss waterval, met zijn mooie omgeving.

Vervolgens brengt u de nacht door in de Dyrhólæy vuurtoren, waar uw privékok de avondmaaltijd zal klaarmaken.

Derde dag

Na het ontbijt wordt u 5,5 uur voor vertrek vanaf Keflavik International uw door uw privé chauffeur opgepikt, die de transfer via de zuidkust, langs kleine vissersplaatsjes verzorgt.

Icelandair Hotel Reykjavik Marina

Icelandair Hotel Reykjavik Marina bevindt zich in het centrum van Reykjavik en is een compleet gerenoveerd gebouw in de haven, in de harten gesloten van de inwoners van de stad. Het design is kleurrijk en eigenzinnig zowel aan de buiten- als binnenkant, in de lobby, gemeenschappelijke ruimtes en kamers. Nieuwe suites zullen openen in september, in 2 gebouwen naast het hoofdgebouw van het hotel.

Hoe te reserveren?

De Incredible Stopover is een samenwerking van Icelandair, Icelandair Hotels en Nine Worlds.

Om uw eigen Incredible Stopover te boeken of meer te weten te komen over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met Nine worlds, via incredible@nineworlds.is. Zij kunnen een unieke en onvergetelijke ervaring in IJsland voor u samenstellen.

De Incredible Stopover is al boekbaar vanaf € 1894 per persoon, op basis van 4 personen reizend op dezelfde data. Dit is ‘Formule C´, inclusief:  • 2 hotelovernachtingen, inclusief ontbijt (waarvan 1 nacht in vuurtoren Dyrhóley en 1 nacht in Icelandair Hotel Reykjavik Marina)
  • Transfers in een luxe auto met privé chauffeur en gids
  • Bezoek aan Laugarvatn Fontana Spa

Andere formules, met extra activiteiten, zoals een helikoptervlucht of een gletsjerwandeling, zijn beschikbaar tegen extra kosten.

Let op: De vuurtoren is beschikbaar voor één groep tegelijk, van maximaal 5 personen. Er zijn 2 twee-persoonskamers en 1 één-persoonskamer beschikbaar. De totale oppervlakte van de vuurtoren is ongeveer 82 m2.

Incredible Stopover
Bekijk video

Once in a lifetime experience

Incredible Stopover

Lighthouse Location