Herstructurering

Herstructurering

1987

Op 3 juni 1987 vierden de IJslanders 50 jaar commerciële vluchten. Het was een halve eeuw geleden dat Flugfélag Akureyrar, een van de voorgangers van Icelandair, werd opgericht. De eerste stap voor de vernieuwing van de vloot werd aangekondigd. Tijdens de bestuursvergadering in het jubileumjaar ondertekende de algemeen directeur van Icelandair een overeenkomst met Boeing voor de aankoop van twee 737-400-jets en een optie tot aankoop van twee andere.

Dat was het begin van de vernieuwing van de luchtvaartmaatschappij. De raad van bestuur van Icelandair wijzigde aanzienlijk. Sigurdur Helgason (senior) werd voorzitter in 1984 en Sigurdur Helgason (junior) werd benoemd tot algemeen directeur. Ze hadden veel werk voor de boeg, maar na vele jaren van bezuinigingen begonnen ze bijna alle eigendommen van de maatschappij te vervangen: de vliegtuigen, hangars, hotels en huurauto's.

Deze foto is van de ondertekening van de overeenkomst met Boeing tijdens de jubileumvergadering. Borge Boeskov, de vertegenwoordiger van Boeing, staat voor de groep Icelandair-managers.