Icelandair start met Stopover Buddy

Icelandair start met Stopover Buddy

2016

In het begin van 2016 wordt een nieuw internationaal marketinginitiatief gelanceerd. Met de Icelandair Stopover Buddy-service kunnen passagiers tijdens hun tussenstop in IJsland terwijl ze onderweg zijn naar de andere kant van de Atlantische Oceaan, een beroep doen op de diensten van een reisgezel, die ook een medewerker van Icelandair is. Het initiatief kreeg de eretitel ‘The best marketing gimmick of 2016’ van The Daily Mail.

Er worden drie nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het routenetwerk, waardoor passagiers nog meer mogelijkheden krijgen. Chicago, VS, Montreal, Canada, en Aberdeen, Schotland. Icelandair vliegt behalve naar Charles de Gaulle ook weer naar Parijs Orly International Airport.

Als gevolg van de stijging van het aantal bestemmingen en het aantal reizen zet Icelandair een extra breedrompjet Boeing 767 in.

In de zomer vliegt de IJslandse mannenvoetbalploeg met Icelandair naar zijn eerste grote toernooi. Ze nemen deel aan de Europese kampioenschappen in Frankrijk en behalen een plaats in de top 8.

Icelandair introduceert een niet-contante betalingsmethode in de passagiersruimte. Passagiers kunnen vanaf nu aan boord betalen met alle bekende betaalkaarten, zowel debetkaarten als creditcards. Dat zorgt voor een ware revolutie in de service aan boord.

"Icelandair wordt de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die op zijn hele vloot gate-to-gate Wi-Fi aanbiedt."