Icelandair Routenetwerk

Icelandairs´ strategie is gebaseerd op de geografische ligging van IJsland, halverwege tussen Noord-Europa en de oostkust van de Verenigde Staten.

Door passagiers naar en van IJsland en passagiers die de Atlantische Oceaan oversteken via IJsland, in 1 toestel samen te voegen, heeft Icelandair heeft haar netwerk continu weten uit te breiden in de afgelopen decennia. Icelandair verbindt 26 steden in Europa met 18 steden in Noord-Amerika, met IJsland als een hub.

Het netwerk is gebaseerd op de 24-uurs rotatie, met aansluitende vluchten vertrekkend 's morgens en' s middags vanaf IJsland.

Over Icelandair

Icelandair is een toonaangevende luchtvaartmaatschappij met vluchten van en naar IJsland en is een aantrekkelijke optie voor trans-Atlantische vluchten naar Amerika en Canada. Icelandair biedt veilige, betrouwbare vluchten en een uitzonderlijke service op vluchten naar stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit IJsland en maakt gebruik van de geografische ligging halverwege tussen Amerika en Europa. Het werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes met IJsland als basis.

Icelandair is een onderdeel van Icelandair Group.

Icelandair Management

Birkir Holm Gudnason, CEO: Birkir kwam aan boord van Icelandair in 2000, eerst als Sales Manager in IJsland, later werd hij Sales Manager in Noord-Amerika, General Manager voor Centraal-Europa, gevestigd in Frankfurt en vanaf 2006 werkte hij als General Manager voor Scandinavië, gevestigd in Copenhagen. Birkir werd in 2008 CEO van Icelandair. Hij eindigde zijn BSc. graad in Bedrijfseconomie en Administratie van de Universiteit van Aalborg in 1998, en haalde zijn MBA in International Business and Economics in 2000 aan dezelfde universiteit.

Andri Áss Grétarsson, Senior Vice President Operations: Andri kwam in 1998 bij Icelandair, eerst bij de Management en Financiële Informatie-afdeling, voordat hij naar de Strategic and Finance divisie van de Icelandair Group ging. In april 2006 werd hij benoemd tot Senior Vice President of Finance and Resource Management bij Icelandair. In november 2008 werd hij Senior Vice President of Operations. Andri heeft een Cand.Oceon diploma van de Universiteit van IJsland in boekhouding.

Klik hier voor marketing, evenementen en sponsoring aanvragen.


Hlynur Elisson, Senior Vice President Financiën en Administratie: Hlynur begon zijn loopbaan binnen de Icelandair Group bij Icelandair Binnenlandse vluchten in 1995 als financieel directeur en vervolgens bij Air Iceland in 1997. Hij werd benoemd tot Icelandair Senior Vice President of Finance and Resource Management in 2005 en in 2006 werd hij Chief Financial Officer van Icelandair Group. In november 2008 werd hij benoemd tot Senior Vice-President Financiën en Administratie bij Icelandair. Hlynur heeft een B.Sc. in Business van Rockford College, Illinois.

Svali Hrannar Björgvinsson: Senior Vice President Human Resources: Svali is Senior Vice President van Personeelszaken voor Icelandair sinds maart 2009. Daarvoor was hij Senior Vice President Human Resources voor de Kaupthing Bank, van 2005 tot 2008. Svali was Manager voor Resource Development bij IBM Consulting Services en een eigenaar bij PWC. Svali heeft gedoceerd aan de Universiteit van IJsland, aan de Teachers University van IJsland en Laugarvatn High School. Svali heeft een B.A. graad in de psychologie van de Universiteit van IJsland, en een MA graad in Human Resource Management en Arbeidspsychologie van de New York University.