Wij willen niet meemaken dat u uw vakantie doorbrengt op de luchthaven in een vreemd land om verwikkelingen rond uw reisdocumenten op te lossen. Daarom, neemt u een ogenblik van uw tijd en leest u deze douane- en immigratieteksten eens rustig door.

Voorschriften voor ingezetenen van de VS die reizen naar een Europees land in de Schengen zone - Toeristisch of zakelijk reizen

  • Een US/Canadian paspoort / geldig tot minstens 3 maanden na de geplande terugreis
  • Tickets en documentatie voor de retourvlucht of de doorreis naar een andere bestemming
  • U heeft geen visum nodig voor een verblijf van drie maanden (een totaal van drie maanden binnen een zesmaandelijkse periode voor alle Schengenlanden)
  • Inenting: Niet vereist

De Schengen samenwerking bestaat uit 26 deelnemende landen. Alle EU landen maken hier deel van uit, behalve het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Roemenië, Kroatië en Bulgarije. EEA leden IJsland, Zwitserland en Noorwegen maken wel deel uit van Schengen.

Voorschriften voor ingezetenen van de VS die reizen naar een Europees land buiten de Schengen zone - Toeristisch of zakelijk reizen

  • Een VS paspoort / geldig tot minstens 3 maanden na de geplande terugreis
  • Tickets en documentatie voor de retourvlucht of de doorreis naar een andere bestemming
  • U heeft geen visum nodig voor een verblijf van zes maanden
  • Inenting: Niet vereist

Diegenen die werk zoeken of willen studeren in Europa nemen het best contact op met hun dichtsbijzijnde Ambassade of Consulaat.

Voorschriften voor reizigers met alleen een tijdelijk verblijf in de VS.

Toeristisch of zakelijk reizen

  • Paspoort en een geldig visum / geldig tenminste 6 maanden na de geplande terugreis
  • Inenting: Niet vereist

Een visum is niet vereist voor diegenen die volgens het Amerikaanse Visa Waiver programma reizen en die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Vanaf 24 oktober 2004 moet u een Machine Afleesbaar Paspoort (MAP) hebben
  • Alleen voor toeristische of zakelijke doeleinden reizen
  • Wil alleen tijdelijk in de VS verblijven .
  • Verblijft hooguit 90 dagen in de VS
  • Voldoet aan alle eisen van het Visa Waiver programma
  • Heeft een retourticket of een ticket voor de doorreis naar een andere bestemming

Voor meer informatie bezoekt u US Customs Service