Ingecheckte bagage

Ingecheckte of ruimbagage verwijst naar items die worden ingecheckt bij de balie en overgebracht naar het laadruim van het vliegtuig. Het aantal en gewicht van de toegestane stukken bagage is afhankelijk van uw reisklasse. Bestudeer zorgvuldig de regels met betrekking tot reizen met wapens, gevaarlijke stoffen en geneesmiddelen. 

Overbagage

Als het totale gewicht van uw bagage hoger is dan de toegestane bagage, worden overbagagetarieven toegepast. Het is belangrijk dat de luchtvaartmaatschappij op voorhand op de hoogte is gebracht van bagage die de bagagevrijstelling van de passagier overschrijdt. Wij behouden ons het recht voor om het vervoer te weigeren van bagage die de toegestane bagage overschrijdt op dezelfde vlucht als de passagier.

Extra en zware stukken bagage

Een extra bagagestuk is een extra item van de ingecheckte bagage. Als u meer wilt vervoeren dan de ingecheckte toegestane bagage, kunt u extra of zware stukken bagage bijkopen in aanvulling op de toegestane bagage op uw ticket. U kunt extra of zware stukken bagage online bijkopen (20% korting), via het Icelandair Service Center (10% korting) of bij de check-in op de luchthaven.

Handbagage

Handbagage bestaat uit items die u met u meeneemt in het vliegtuig. Eén stuk handbagage tot 10 kg en een klein item zoals een handtas of een laptop computer is altijd inbegrepen. Extra handbagage is afhankelijk van uw reisklasse. De grootte van het stuk handbagage mag niet meer zijn dan 55x40x20 cm en het stuk handbagage mag geen vloeistoffen (meer dan 100 ml), spuitbussen of andere bepaalde items bevatten.

Bagagevrijstelling voor kinderen

Bij Icelandair zijn we verheugd om gezinnen te verwelkomen aan boord van onze vliegtuigen en hebben we als doel om de vlucht aangenaam te maken voor onze jongste passagiers. Kinderen tussen 2-11 jaar oud mogen net zoveel bagage meenemen als volwassen passagiers, maar voor baby's en kinderen jonger dan 2 jaar gelden andere bagageregels, zoals aangegeven in de calculator.

Sportuitrusting en afwijkende bagage

Sportuitrusting verwijst naar sportartikelen zoals surfplanken, visapparatuur en fietsen. Raadpleeg de bagagecalculator om een ​​volledige lijst van sportuitrusting te zien. Alle bagage-items die niet vermeld zijn, worden beschouwd als 'afwijkende bagage' en berekend op basis van de normale overbagagetarieven. Wapens gebruikt voor sportactiviteiten kunnen worden onderworpen aan een aantal beperkingen.

Sportuitrusting en afwijkende bagage moeten van tevoren worden geboekt. Wij raden sterk aan dat passagiers die van plan zijn om te reizen met dergelijke uitrusting ervoor zorgen dat hun huis- of reisverzekering de vervangingswaarde van waardevolle items van ingecheckte bagage dekt.

Op de juiste manier inpakken

Alle bagage moet zo worden ingepakt dat het de normale bagageafhandeling kan weerstaan ​​en tegen het effect kan van in contact komen met andere bagage in het bagagesysteem en bij het laden/lossen van het vliegtuig. Bagage die wordt ingecheckt zonder de juiste bescherming wordt geacht voor het eigen risico van de passagier te zijn. Inpakking van breekbare items in normale ingecheckte bagage wordt niet gezien als geschikte inpakking en valt onder de kennisgeving van aansprakelijkheidsbeperkingen.

Alle ingecheckte bagage moet duidelijk worden voorzien van naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres.

Zorg er altijd voor dat u uw eigen bagage inpakt. Reis nooit met bagage dat u niet zelf hebt ingepakt.

Als u nog vragen heeft over uw toegestane bagage, neem dan contact met ons op.

Voor informatie over uw bagagevrijstelling moet u uw bijbehorende gegevens in het onderstaande formulier selecteren. De calculator zal dan de informatie over uw bagagevrijstelling weergeven, in overeenstemming met elke passagier. Deze informatie is ook te vinden op uw ticket of andere reisdocumenten. Op Europese routes is altijd een enkel ingecheckt stuk bagage met een gewicht tot 23 kg inbegrepen. Voor vluchten van/naar de Verenigde Staten en Canada zijn 2 stukken bagage inbegrepen. De grootte van het stuk bagage mag niet meer zijn dan 158 cm.

De volgende bagagevrijstelling geldt alleen voor vluchten van Icelandair. Als uw reisplannen meer dan één luchtvaartmaatschappij behelzen, kunnen andere bagagevrijstellingen van toepassing zijn. Dat kan ook invloed hebben op de toegepaste tarieven en op enige belastingvrije aankopen die u doet tijdens uw reis. Bestudeer zorgvuldig de bagagevrijstellingen van onze code-share en interline partners, evenals de informatie op uw ticket.

Bereken de tarieven en uw vrijstelling

Eén bagagestuk is altijd inbegrepen

  • Ingecheckte bagage: 1x23kg naar IJsland / binnen Europa.
    Naar en vanuit Noord-Amerika: 2x23kg.
  • Handbagage: 1x10kg + een klein persoonlijk item.
checked and hand baggageallowance dimensions

Neemt u nog meer mee?

Overbagage of afwijkende bagage

  • Het maximumgewicht per stuk bagage is 32 kg. Als uw bagage deze limiet of uw bagagevrijstelling overschrijdt, isIcelandair Cargo misschien een optie voor u.
  • De tarieven voor elke categorie die van toepassing is gelden. Heeft u bijvoorbeeld een extra koffer die zwaarder is dan 23 kg, dan wordt zowel het tarief voor het extra bagagestuk als voor het zware bagagestuk berekend.
  • Het eurotarief geldt voor alle andere vluchten vanuit Europa, indien van toepassing omgerekend naar de plaatselijke valuta.
  • Het tarief dat vermeld wordt geldt voor een enkele reis. Indien een Stopover op IJsland.
  • gemaakt wordt, wordt de extra bagage of overbagage per vlucht berekend.Stopover in Iceland.
  • Met het kopen van extra bagage gaat u akkoord met onze voorwaarden.