APIS Mijn boeking

ESTA

Alle reizigers naar de VS die onder het VWP vallen, moeten voor vertrek een Electronic System Travel Authorization (ESTA) verkrijgen. Klik hier voor meer informatie over ESTA.

 

API and APIS

Vereisten voor reizigers van/naar Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten

Drie landen binnen het routenetwerk van Icelandair vragen specifieke passagiersinformatie die vóór vertrek moeten worden doorgegeven. Dit zijn Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Deze specifieke passagiers informatie wordt Advance Passenger Information (API) of Travel Document Information (TDI) genoemd. Dit is de informatie die wordt weergegeven in het paspoort. API wordt verzameld ten laatste tijdens check-in voor vluchten naar Canada en het Verenigd Koninkrijk.

De Verenigde Staten vereisen deze informatie eerder. Advance Passenger Information System (APIS) betreft de API informatie die de Verenigde Staten eisen van alle passagiers die van/naar het land reizen. Alle luchtvaartmaatschappijen, inclusief Icelandair, zijn aan de wet gebonden deze API/APIS informatie voor vertrek door te geven. Passagiers dienen deze informatie door te geven, anders riskeert men geweigerd te worden.

ATTENTIE: Icelandair verzoekt passagiers die naar de Verenigde Staten reizen om het elektronische APIS formulier bovenaan deze pagina om de API/APIS informatie in te vullen, als dit tijdens het reserveren van de vluchten nog niet is gedaan. Zie hieronder voor instructies.

Voor reizen van/naar Canada en het Verenigd Koninkrijk wordt APIS informatie geregistreerd bij het inchecken.


De benodigde informatie voor APIS is:

Paspoortinformatie (reisdocument):

Naam Zoals vermeld staat op het paspoort (dient tijdens het reserveren al te worden doorgegeven)
Geboortedatum (DOB) (dient tijdens het reserveren al te worden doorgegeven)
Sekse (dient tijdens het reserveren al te worden doorgegeven)
Nationaliteit  
Land waar men woont
 
Type reisdocument (paspoort)
Nummer Van het reisdocument (paspoortnummer)
Vervaldatum Van het reisdocument (vervaldatum van het paspoort)
Land van uitgifte
Van het reisdocument

Andere benodigde informatie

Adres van verblijf
In de VS (niet nodig voor burgers van de VS, burgers met een verblijfsvergunning van de VS of burgers met een vreemdelingenpaspoort van de VS)
Redress nummer Indien beschikbaar voor reizen naar de VS (dient tijdens het reserveren al te worden doorgegeven). Passagiers die vragen hebben of een procedure hebben lopen omtrent problemen met bijvoorbeeld de screening, kunnen bij de TSA een zogeheten Redress nummer opvragen. Zie ook de TSA website.

Secure Flight

The Transportation Security Administration (TSA) voert het Secure Flight programma uit om zodoende de binnenlandse en internationale commerciële vliegveiligheid te waarborgen door middel van het gebruik van ´improved watch list matching´. Klik hier voor meer informatie.

Hier vindt men ook de TSA privacy notice omtrent Secure Flight terug.

Online Formulier

Icelandair biedt de mogelijkheid alle informatie online in te vullen, alvorens naar de luchthaven afreist. Het is dan niet meer nodig deze informatie bij het inchecken te overhandigen (tenzij er nog informatie ontbreekt). Men kan zo vaak men wilt online gegevens aanpassen.

Passagiers die al API gegevens hebben opgeslagen, kunnen hun boeking opvragen om online de informatie aan te passen. Wanneer de informatie is ingevuld en op Submit is geklikt, dient men op de volgende pagina op ´MODIFY´ te klikken en het vakje met de text ´Provide additional passenger information required by your destination countr(ies)´ aan te vinken, en op ´SAVE´ te klikken, ook al zijn er geen updates nodig om verder te gaan.