Paspoorten

In het algemeen geldt dat een geldig paspoort vereist is om Canada in te komen. De toegangsvereisten kunnen voor Canadese staatsburgers of personen met een vast verblijf, Amerikaanse staatsburgers of personen met een vast verblijf en overige internationale bezoekers verschillen.

Ga voor meer informatie over reisdocumenten naar:  http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/td-dv-eng.html

Alle reizigers moeten worden geïdentificeerd op een Aangifteformulier van de Canada Border Services Agency (CBSA) dat ze tijdens hun reis ontvangen.

Visa-vereisten en visa-uitsluitingen

Inwoners van bepaalde landen en gebieden moeten over een visum beschikken om Canada in te komen of om door Canada te reizen. Voor andere personen is het voldoende om over een Electronic Travel Authorization (eTA, elektronisch systeem voor reistoestemming) te beschikken.

Ga voor meer informatie over visa-vereisten en visa-uitsluitingen naar:  http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas-all.asp

Electronic Travel Authorizations (eTA, elektronisch systeem voor reistoestemming)

Canada heeft een toegangsvereiste geïntroduceerd, ook wel bekend als een Electronic Travel Authorization (eTA), voor visumvrije reizigers met een buitenlandse nationaliteit (zie boven) die per vliegtuig naar of door Canada willen reizen. Er gelden uitzonderingen voor onder andere Amerikaanse staatsburgers en reizigers met een geldig visum.

Vanaf 1 augustus 2015 kunnen reizigers die hiervoor in aanmerking komen online een eTA aanvragen. Vanaf 29 september 2016 zal deze nieuwe vereiste verplicht zijn en moeten reizigers over een eTA beschikken voordat ze kunnen instappen voor een vlucht naar Canada. Ga voor meer informatie naar Canada.ca/eTA 

Voor het aanvragen van een eTA, ga naar:  http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp