Om de vlucht zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kinderen, geven we de kinderen een klein cadeautje. Deze bestaat uit een kleurboek, viltstiften etc. Voor de baby´s hebben we op aanvraag slabbertjes en luiers.

Het is niet mogelijk te boeken voor een ongeboren kind. Wanneer u een reis aan het plannen bent met een kind dat nog niet geboren is, kunt u zijn of haar naam aan de boeking toevoegen wanneer hij of zij geboren is. Neem alstublieft contact op met ons call center voor assistentie.

Kinderstoelen:

Passagiers die met kleine kinderen reizen mogen een goedgekeurde kinderstoel mee aan boord nemen, op voorwaarde dat er vrije zitplaatsen zijn op de vlucht in kwestie en wanneer het kind niet ouder is dan 2 jaar. Een zitplaats voor een kinderstoel boekt u door het kindertarief te betalen. Het is toegestaan om tijdens de volledige vlucht kinderstoelen te gebruiken, ook bij het opstijgen en landen, op voorwaarde dat:

1. de kinderstoel ontworpen is voor bevestiging aan een stoel met heupgordel (normale gordel van vliegtuigstoelen). Kinderstoelen die ontworpen werden voor bevestiging aan een stoel met driepuntsgordel (normale gordel van autostoelen) mogen niet worden gebruikt.

2. de kinderstoel aan minstens één van de volgende voorwaarden voldoet:

  • de kinderstoel is goedgekeurd voor gebruik in voertuigen, overeenkomstig de Europese norm ECE R44-03 of latere wijzigingen.
  • de kinderstoel is goedgekeurd voor gebruik in motorvoertuigen en vliegtuigen, overeenkomstig de Amerikaanse norm US FMVSS Nr. 213 en overeenkomstig deze norm werd gefabriceerd na 26 februari 1985. Kinderstoelen die aan de Amerikaanse norm voldoen, moeten van het volgende merkteken met rode belettering voorzien zijn: 1)’This child restraint system conforms to all applicable federal motor vehicle safety standards’ en 2)’This restraint is certified for use in motor vehicles and aircraft’.
  • de kinderstoel is goedgekeurd voor gebruik in vliegtuigen, overeenkomstig de Duitse norm voor ‘Kwalificatieprocedure voor kinderstoelbevestigingssystemen in vliegtuigen’ (TUV Doc:/958-01/2001).
  • de kinderstoel is goedgekeurd voor gebruik in voertuigen en vliegtuigen, overeenkomstig de Canadese norm CMVSS 213/213,1.

CARES Child Aviation Restraint System is toegestaan op vluchten van Icelandair. CARES is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens een vlucht voor kinderen van 1 jaar en ouder, die tussen 10 en 20 kg (22 en 44 pond) wegen. Icelandair biedt dit echter zelf niet aan op haar vluchten.

Aan boord:

  • de kinderstoel is stevig verankerd op een stoel aan het raam door middel van de veiligheidsgordel.
  • De luchtvaartmaatschappij verstrekt geen kinderstoelen.

Kindermaaltijd:

Het is mogelijk om yoghurt en een banaan te bestellen voor jonge kinderen. Er is altijd warm water aan boord om melk en babyvoeding op te warmen. Een babymaaltijd moet vooraf worden gereserveerd, ten minste 24 uur voor vertrek of op het moment van reservering (+31 (0) 20 521 39 55). 
Alle kinderen van 2 tot 11 jaar oud krijgen een gratis maaltijd op alle vluchten.