1. De passagier moet in staat zijn om het alarm van de unit te horen en zien en heeft de cognitieve capaciteit om direct de gepaste handeling te ondernemen naar aanleiding van de verscheidene waarschuwingssignalen.
 2. De gebruiker moet verzekeren dat de POC vrij is van olie, vet of andere petroleum producten en daarbij in goede staat is, vrij van schade of andere tekenen van excessieve ge- of misbruik.
 3. Op het moment van reservering zal de passagier Icelandair op de hoogte brengen van de intentie om een POC aan boord te brengen en zal de crew van het toestel toestaan  de inhoud van de doktersverklaring te zien. De passagier moet in het bezit zijn (en blijven) van een schriftelijke verklaring, ondertekend door een bevoegde arts. De verklaring;

  • Bevat of de gebruiker het apparaat nodig heeft
  • Bevat of zuurstof gebruik medisch noodzakelijk is tijdens de gehele of gedeeltelijke duur van de reis.
  • Specificeert de maximum zuurstof stroom corresponderend met de luchtdruk in de cabine van het toestel onder normale omstandigheden.


 4. Uitsluitend lotions en zalf die zuurstof goedgekeurd zijn mogen gebruikt worden door personen die gebruik maken van het draagbare zuurstof concentratie apparaat.
 5. De pasagier, wiens huisarts’ verklaring de duur van het zuurstofgebruik noemt, zal de duur van de geplande vlucht van Icelandair, of anders, verkrijgen. De passagier moet op de vlucht een voldoende hoeveelheid batterijen bij zich dragen om het apparaat voor de duur van het zuurstofgebruik, aangegeven in de doktersverklaring, en reserve voor langer gebruik tijdens eventuele vertragingen.
 6. De passagier moet verzekeren dat alle meegenomen POC batterijen in de handbagage beschermd zijn tegen kortsluiting en verpakt zijn op een wijze die deze voor schade behoed. Tot batterijen die hiertegen beschermd zijn behoren:

  • Batterijen ontworpen met recessed battery terminals
  • Batterijen verpakt zodat de batterij terminals geen metalen objecten kunnen raken (inclusief de batterij terminals van andere batterijen) Wanneer een batterij gedreven zuurstof concentratie apparaat wordt meegenomen aan boord in de handbagage, maar niet bedoeld is voor het gebruik aan boord, moet de batterij verwijderd worden en apart verpakt worden, tenzij het apparaat ten minste twee beschermende eigenschappen heeft om ongelukkige werking tijdens transport te voorkomen.