Kinderen die alleen reizen

  • Op Icelandair vluchten is een Onbegeleide Minderjarige (OM) een kind tussen 5-11 jaar (11 inclusief) dat NIET wordt begeleid door een reiziger van tenminste 12 jaar met dezelfde vluchtreserveringen en die in staat is om de volle verantwoordelijkheid voor het kind op zich te nemen.
  • Maximaal vier (4) Onbegeleide Minderjarigen worden per vlucht toegelaten.
  • De toeslag voor een Onbegeleide Minderjarige is 6500 ISK per enkele reis, indien van toepassing wordt deze toeslag omgerekend naar de lokale munteenheid. Wanneer twee Onbegeleide Minderjarigen samen reizen wordt de toeslag slechts éénmaal in rekening gebracht.
  • Onbegeleide minderjarigen worden alleen geaccepteerd op vluchten van Icelandair; doorverbindingen met andere luchtvaartmaatschappijen zijn niet mogelijk.

Reisvoorschriften voor Onbegeleide Minderjarigen

  • Onbegeleide Minderjarigen moeten worden ingechecked door een volwassene die zich moet kunnen identifieren en die zijn/haar contactinformatie moet opgeven, alsmede de relatie tot het kind. Bij aankomst zal het Icelandair personeel door een fotoidentificatie en de contactinformatie vaststellen dat het kind daadwerkelijk wordt overgeleverd aan de van te voren in de reisdocumenten aangegeven ophaler.
  • Reisdocumenten voor een Onbegeleide Minderjarige worden in een speciale Icelandairzak bewaard die goed zichtbaar door het kind gedragen wordt.
  • Let op dat u ook de reservering van de Onbegeleide Minderjarigeservice op vluchten met Icelandair reeds vooraf bevestigd heeft. Neemt u contact op met Icelandair Reservations om deze reservering te maken.

Please fill out this form and print four copies: Unaccompanied Minor form (PDF 70kb)

Het is niet mogelijk om een alleenreizend kind via het net te boeken

Om de Onbegeleide Minderjarigeservice te boeken neemt u contact op met Icelandair Nederlands op: + 31 (0) 20 521 39 55. De Onbegeleide Minderjarigeservice moet tenminste drie dagen voor de vlucht worden bevestigd, dus koop uw reis op tijd.