Wij brengen IJslandse muziek naar de mensen

Wij houden van muziek. Met onze steun aan de lokale, IJslandse muziekscene zorgen we onder andere dat IJslandse muzikanten naar het buitenland kunnen reizen. Daarnaast hebben wij een podium in IJsland gecreëerd, het muziekfestival Iceland Airwaves, waar muziekliefhebbers van over de hele wereld naar IJsland komen en kunnen luisteren naar het beste wat onze muziekscene heeft te bieden.

Wij sponsoren de Icelandic Music Experiments, zijn oprichter/sponsor van Iceland Airwaves en nemen deel aan het Reykjavík Loftbrú-programma, een IJslands reisfonds.

Iceland Airwaves

Icelandair heeft in 1999 het Iceland Airwaves-muziekfestival opgericht en is hoofdsponsor van het festival.
In het begin richtte Iceland Airwaves zich op het promoten van IJslandse artiesten bij internationale platenlabels. Ondertussen is het festival gegroeid en volwassen geworden en is het nu een evenement waar iedereen naar uitkijkt op de sociale agenda van Reykjavík. Ruim 150 artiesten zullen op verschillende plaatsen in de stad optreden, en het mag duidelijk zijn dat al het werk dat de mensen in het festival hebben gestoken, zijn vruchten afwerpt. Veel IJslandse muzikanten hebben hierdoor internationale volgers gekregen.

Hórmónar
Play Video

Hórmónar

Spotify
Play Video

De Icelandic music experiments

Elke jaar weer steunen wij met trots onze jonge, aanstormende muziektalenten die deelnemen aan de Icelandic Music Experiments. De Experiments is een podium waar aanstormende bands en soloacts de kans krijgen om hun muziek voor de eerste keer voor een publiek te spelen.

Wij geven de winnaars een plaatsje in het Iceland Airwaves-festival, zodat ze hun muziek voor een internationaal publiek kunnen brengen.

IJSLANDS REISFONDS

Icelandair steunt IJslandse artiesten die in andere landen willen optreden en samen met de stad Reykjavík en de lokale muziekveteranen werken wij mee aan het Reykjavík Loftbrú-programma.

  • Hot Spring Collection

    Hot Spring CD

    Wij stellen geregeld compilaties van IJslandse muziek samen en brengen deze vervolgens uit. Elke geselecteerde muzikant heeft ooit opgetreden tijdens de Iceland Airwaves.