Thank you for your interest in the Celebration Stopover Buddy. The program has now come to an end and we look forward to explore new adventures with you!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie zijn de Stopover Buddy's?

De Icelandair Stopover Celebration Buddy's zijn medewerkers van Icelandair die plaatselijke experts zijn wat betreft IJsland, hun thuisland. Zij kunnen u niet alleen mee laten doen aan hun favoriete IJslandse festiviteiten, maar ook elke persoonlijke viering die u wilt organiseren van een speciaal Buddy-tintje voorzien! U kunt een aanvraag doen voor een Buddy als u een Icelandair Stopover hebt gereserveerd tussen 11 oktober 2016 en 31 maart 2017, in afwachting van de Algemene Voorwaarden voor een Stopover Buddy.

Wat kost de service?

U kunt uw Celebration Buddy gratis aanvragen. U betaalt dus niets voor zijn of haar tijd. U kunt verwachten dat u voor uw activiteiten, eten en accommodatie moet betalen, zoals u zou doen als u alleen zou reizen.

Wie kan de Stopover Buddy aanvragen?

Iedereen die een trans-Atlantische vlucht heeft met een Icelandair Stopover tussen 11 oktober 2016 en 31 maart 2017 kan een aanvraag doen voor een Celebration Buddy. Er worden beperkte excursies aangeboden en daarom worden de beschikbare plaatsen toegewezen in volgorde van aanvraag (first-come-first-served).

Wanneer kan ik een aanvraag doen voor een Celebration Buddy?

We raden u aan de aanvraag te doen zodra u uw Icelandair Stopover boekt, doch uiterlijk tien dagen van tevoren, om de beste kans te maken op een ontmoeting met een Celebration Buddy.

Hoe groot is de kans om een Celebration Buddy toegewezen te krijgen?

Aangezien de Celebration Buddy-plaatsen worden toegewezen in volgorde van aanvraag, is uw kans afhankelijk van het aantal andere passagiers die om een soortgelijke excursie vragen als u op uw voorkeursdatums.

Wanneer kom ik te weten of ik een Celebration Buddy toegewezen heb gekregen?

Wanneer u het aanvraagformulier hebt ingevuld, nemen we binnen de drie werkdagen contact met u op om u te laten weten hoe het zit met uw verzoek.

Wanneer zijn de Celebration Buddy's beschikbaar?

De Buddy Trips worden gepland tussen 11 oktober 2016 en 31 maart 2017.

Is er een tijdslimiet verbonden aan de excursie met een Celebration Buddy?

Ja. Elke Celebration Buddy is maximaal één dag per keer beschikbaar.

Wat gebeurt er als ik reis met een grote groep, kan ik dan nog steeds een aanvraag doen voor een Buddy?

Als u reist met een groep, kunt u inderdaad om een Buddy vragen. Als u uw aanvraag doet, willen we graag weten hoeveel personen er meereizen. De groep mag niet bestaan uit meer dan 4 personen per Buddy. Als uw reisgezelschap groter is dan dat, kunt u echter nog steeds uw aanvraag doen. Wij zullen dan contact met u opnemen als we meer dan één Buddy voor uw groep kunnen bevestigen.

Beschikken de Celebration Buddy's over training of ervaring als gids?

De Celebration Buddy's zijn geen gidsen, maar ze hebben een grote passie voor festiviteiten en hun land, en kunnen uw trip verrijken met de interessante kennis van de insider.

Wat moet ik meenemen?

U kunt alle details met uw Buddy afspreken indien uw aanvraag wordt goedgekeurd. Algemene opmerking: tijdens het reizen in de winter in IJsland moet u beschikken over de juiste outdooruitrusting zoals wandelschoenen, een warme winterjas en nog veel meer. Kleding in lagen is ideaal. Houd bovendien in uw achterhoofd dat, zelfs als u veel met de auto gaat reizen, u zich nog steeds goed moet voorbereiden op elk type weersomstandigheden. Daarom raden we iedereen aan zo veel mogelijk beschermende kleding mee te nemen.

Wat gebeurt er als ik mijn vlucht mis en mijn Buddy niet op de afgesproken tijd kan ontmoeten?

Dit hangt af van het feit of u met uw Buddy heeft afgesproken dat hij of zij u ontmoet op dezelfde dag dat u aankomt. Een Buddy kan u namelijk op elk gewenst moment tijdens de Stopover ontmoeten. Mocht u hebben afgesproken hem/haar te ontmoeten op de dag van uw aankomst, kunt u het volgende doen: Als u uw vlucht mist, kunt u contact opnemen met ons callcenter via het nummer +354 50 50 100 en uw vluchtnummer vermelden en het feit dat u een afspraak heeft met een Stopover Buddy. U kunt ook een e-mail sturen met als onderwerp Stopover Buddy: vlucht gemist. Vermeld uw vluchtnummer en de Buddy die u had moeten ontmoeten en wanneer. Mocht u persoonlijk contact hebben gehad met uw Stopover Buddy, kunt u hem/haar ook een e-mail sturen om hem/haar op de hoogte te brengen. Helaas kunnen wij niet garanderen dat dezelfde Buddy beschikbaar zal zijn indien en wanneer u in IJsland aankomt, maar we zullen samen met u een passende oplossing proberen te vinden.

Wat gebeurt er als mijn vlucht vertraagd is en mijn Buddy niet beschikbaar is bij mijn aankomst?

Als uw vlucht vertraagd is en u met een Buddy heeft afgesproken voor een ontmoeting direct bij aankomst, verzoeken wij u contact op te nemen met ons callcenter via het nummer +354 50 50 100 en uw vluchtnummer te vermelden en het feit dat u een afspraak heeft met een Stopover Buddy. U kunt ook een e-mail sturen of direct contact opnemen met uw Buddy.

Wat houdt een Icelandair Stopover in?

Wanneer u met Icelandair een trans-Atlantische vlucht heeft, kunt u een tussenstop maken van maximaal zeven nachten in IJsland zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.

Vraag meer informatie aan

Ongeldig is vereist
Autoverhuur

Autoverhuur

Verdien Saga punten voor elke huurperiode. Meer dan 783 bedrijven in 169 landen. Annuleren en wijzigen gratis.

Hotels

Hotels

Heeft u een hotelkamer nodig tijdens uw reis? Blader door ons reserveringssysteem en zoek de perfecte kamer voor u.

Ontdek IJsland met een Icelandair Stopover